Google’dan Haber Kaldırmak Neden Önemli Bir Konudur?

Google’dan Haber Kaldırmak Neden Önemli Bir Konudur?

Google’dan Haber Kaldırmak konusunu detaylıca tartışacağımız bu yazımızı umarım beğenirsiniz. Özellikle internet kullanıcılarının da yayıncı olduğu bir çağdayız. Bunun sonucu olarak, internetin denetimi zorlaştı. Birçok insan, asılsız haber kampanyalarına maruz kalmaktadır. Bu nedenle, internetten haber sildirmek isteyen insanların sayısı hızla artıyor.

İletişimin sınırları ortadan kalktı.

İletişim teknolojilerinin ileri düzeye eriştiğini biliyoruz. Ancak bununla birlikte, gözden kaçan konular var. İletişimin sınırları ortadan kalkarken, iletişim ahlakı dejenere oluyor. Birbirini tanımayan ve belki de hiçbir zaman tanımayacak kişiler, birbirine karalayıcı yazılar yazabiliyor. Hakkınızda olumsuz bir yazı ile karşılaşırsanız bu beklenmedik bir olay olmayacaktır. Böyle bir durumda soğukkanlı olmak gerekir. Olumsuz içerik kaldırmak için yapılması gereken ilk iş bir bilişim suçları avukatı ile görüşmektir.

Asılsız olan haberin ne önemi var demeli miyiz?

Araştırmalara göre, insanlar kendisiyle ilgili asılsız haberleri ciddiye alır. Örneğin, ABD’de gerçekleşen bir araştırmaya göre kullanıcıların %85 gibi bir kısmı internet üzerinden araştırma yapıyor. Mesela, herhangi bir şirket hakkında araştırma yapan kullanıcıların %45’i, kararlarını olumsuz yönde etkileyecek bir habere mutlaka eriştiklerini ifade ediyor. Bu yüzden günümüzde, Google’dan haber kaldırmak çok önemli bir konudur. Çünkü Google’da yapılan aramalarda olumsuz sonuç görülmesi durumunda, kullanıcıda olumsuz bir itibar oluşur. Olumsuz bir itibara sebep olan bu sonuçlar silinmediği takdirde kişi ya da kurum ciddi zarar görür. Google aramalarında olumsuz bir sonuç ile karşılaşıldığında, kaldırmak için çalışmalara derhal başlanmalıdır. Google içerik kaldırma konusunda mahkeme kararı ile başvuruları kabul etmektedir. Google’dan içerik kaldırmak için yapılan başvurularda, Türkiye en üst sıralarda yer almaktadır.

Neden Google Haberlerinden Kaldırma İhtiyacı Duyabilirsiniz?

İşin en garip tarafını açıklayalım. Yeni iletişim çağında gerçeğe ulaşmaya ilişkin kanalların değiştiği çok açık. Bundan daha kötü olan ise, gerçeği araştırma ile ilgili alışkanlıkların bozulmuş olmasıdır.  Yeni iletişim kültürü “post hakikat” olarak kavram kazanmıştır. Yani İnsanlar, dijital dünyada yayınlanan herhangi bir habere inanma eğilimi içerisindedir. Yayınlanan haberin içeriği asılsız hatta iftira olması bile çok etki etmiyor. Çünkü, kullanıcılar tarafından inanmaya yönelik bir irade ağır basmaktadır. 

Google Haber Kaldırma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

İnternetten haber kaldırmak için başvuruların arttığı bir dönemdeyiz. İnternetten bir içeriğin silinmesi mahkeme kararı ile gerçekleşmektedir. Ayrıca, haber silme işlemi için de mahkeme kararı gerekmektedir.

Google aramalarındaki olumsuz sonuçlar da insanların hayatını son derece olumsuz etkilemektedir. İsmi aratıldığında olumsuz bir sonuç ile karşılaşmak kimse istemez. Böyle bir durumda, arama motorundan isim silmek için mahkeme kararı gerekmektedir. Örneğin isminiz aratıldığında olumsuz sonuçlar ile karşılaşırsanız mahkeme kararı olmadan bunların Google‘dan silinmesi mümkün değildir. 

Birisi izniniz olmadan size ait video veye resimlerinizi kullanıyorsa, internetten video kaldırma, internetten resim kaldırma prosedürü hakkında bilgi almalısınız. İnternetten içerik kaldırmak için mahkeme kararı gerekmektedir. İnternet ortamında işlenen suçlara bilişim suçları ya da internet suçları denmektedir. Bu tarz konular için Bilişim avukatı, Siber suçlar avukatı ile görüşmeniz gerekmektedir.

Son olarak şunu da özellikle belirtmeliyiz ki, insanların bilgi edinme ve iletişim alışkanlıkları değişti. Dijital ortamdaki itibar algısı online itibar kavramı olarak hayatımıza girdi. Sonuç olarak, kişi ya da marka olun, online itibarınızı korumalısınız.

Scroll to top