Haber Kaldırma Teknik Olarak Neden Çok Zordur?

Haber Kaldırmak ya da internetten haber kaldırmak Neden Önemli Bir Konudur?

Günümüzde asılsız haberler yüzünden itibarı zedelenen, hayatı alt üst olan insanların sayısı artmaktadır. Bu nedenle, haber kaldırma isteyen istekleri çok hızlı şekilde artmaktadır.

Neden Haber Kaldırmak Konusu Bu Kadar Önemlidir?

Teknolojinin insan hayatını etkilediği bir gerçek.

Sosyal medya araçlarının kullanımına olan bağımlılık ve bunun sonucu olarak sanal dünyadaki itibar kavramı da doğmuştur.

İnternetteki Haberlerin İnsan Hayatına Etkisi Nedir?

İnternette yayınlanan haberlerin ilişkilere ve insan hayatına doğrudan etkisi bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ile başkalarının hayatına çok kolay bir şekilde ulaşabilmenin mümkün olduğunu ve hayatlarımızın adeta şeffaf bir yapıya geldiğini düşünebiliriz. Bir haber yayınlandığından itibaren artık internetteki etkisi adeta çığ topu gibi büyüyecektir. Arama motorlarında hızlıca indekslenecek ve arama motorlarındaki aramalarda yerini alacaktır. İlgili aramalarda, örneğin bir markayı arattığınızda olumsuz haberler ilk sırada ise o markanın hiç şansı yoktur diyebilirim. Ya da bir işe alım esnasında insan kaynakları adayı arattığında onun hakkında olumsuz haberler ilk sırada ise o kişinin hiç şansı çok az diyebilirim.

Farkındalık Yaratmak mı, Yoksa Linç Etmek mi?

Bir haber yayınlandığında genellikle farkındalık yaratması gerekir. Ancak durum kontrolden çıkan teknolojik gelişmeler yüzünden, hedefteki haber olan öznenin linç edilmesine sebep oluyor. Yapay zeka, robotlar, simülasyon, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, sosyal medya, son model iletişim araçları ve daha birçok yenilik ile etik, ahlaki konuda bazı sınırlar aşılmaktadır. Örneğin Linçe maruz kalan kişi ile ilgili durum ciddiyetini korurken, kişi intihar boyutuna gelecek kadar kötü psikolojiye sürüklense de Google şirketi olumsuz haberi aramalardan kaldırmaz.

İnternetten Haber Kaldırmak için Dava Açılmalı mı?

Evet, internetten haber kaldırma konusunu çözmek için mahkeme kararı gerekir. Bu yüzden internetten haber kaldırmak isteyen herkese rahatlıkla önerilebilecek olduğumuz tek şey bir varsa avukatlarına danışmaları, yoksa avukat tutmaları, ya da ekibimizdeki uzman avukatlardan destek almalarıdır.

Scroll to top