Google Haberler’den İçerik Kaldırma, Olumsuz İçerik Sildirme

Google haberler’den içerik kaldırma, Google haberler’den olumsuz içeriğik kaldırma ile ilgili bilgiler vereceğiz.

Bazen, Google haberler’de olumsuz haber, çalışmayan bir site bağlantısı, virüs içeren bir site, ya da illegal içerikli bir makale ya da videolar çıkabilir. Ancak, bu sorun karşımıza sıklıkla çıkar.

Google haberler’den içerik kaldırma
Google haberler’den içerik kaldırma

Google haberler’den içerik kaldırma

Örneğin, olumsuz içeriği Google haberler’den kaldırmak için size anlatacağımız bazı bilgilerden bahsedelim.

  • Kaldırmak istediğiniz olumsuz içeriği öncelikle internet sitesinden kaldırın. İnternet sitesinin sahibi siz değilseniz, ve siz yayınlamadıysanız, internet sitesinin yöneticisinden kaldırılmasını istemelisiniz.
  • Ancak, site yöneticisi siz iseniz, Google haberler’de karşılaştığınız bu olumsuz içeriğin taranmasını önlemek için robots.txt ile sorunu çözebilirsiniz. Sonuç olarak, yazılım ile ilgili bilginiz yoksa bir webmaster’dan destek almalısınız.
  • Google’dan kaldırmak için öncelikle sunucudaki içeriğin tamamen silinmiş ve 404 hatası veriyor olması gerekir. 404 hatası hakkında bilginiz yoksa bir webmaster’dan destek almalısınız.
  • Google’dan tamamen kaldırmak için 404 hatası veriyor olmalı demiştik. Ancak, burada bir parantez açalım. Örneğin, 404 hatasına sebep veren bir çok teknik vardır. Ancak, biz makalemizde, legal, hukuka uygun çözümleri desteklediğimizi belirtmek istiyoruz.
  • 404 hatası için bazı zorlayıcı çözümler ve kanun dışı yollar tüm ülkelerin hukuk sisteminde suç olarak belirtilmiştir. Bu konulardan kaçınılmasını şiddetle tavsiye ederiz.
  • Bir yazı internet sitesinden silindikten itibaren Google’da tekrar belirmez. Tabi bunun için belli bir süre geçmesi gerekir.

Google haberler’deki bir sorunu bildirmek

Olumsuz içerik Google haberler’de görüntülenmeye devam ediyorsa ne yapmalısınız? Kaldırma işlemi hızlı olmaz. Bazen bir hafta zaman aldığı olur. İçeriğin Google haberler’den kaldırılmasına dair net bir zaman verilemez. Haber kaldırma isteğinizin Google’daki sıralamasına göre sırayla işleme alınır. 

Google Haberler ile ilgili talepler için: Bu makalede, internet sitesi sahiplerinin olumsuz içeriği Google haberler’den kaldırmasına yardımcı olacak yöntemleri açıklayacağız.

Olumsuz olduğuna inandığınız bir içerikle karşılaşırsanız kaldırılması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Google haberler indeksine giren bir sitenin yöneticisi değilseniz ve haklarınızın ihlal edildiğini düşünüyorsanız kaldırılması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İçeriği yasal haklarınızı ihlal ettiği için kaldırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Google haberlerdeki fotoğraf, müzik, video gibi size ait lisansı alınmış bir eseri kaldırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sonuç olarak; içerik kaldırma ile ilgili sorularınız için iletişim bilgilerimize buradan ulaşabilirsiniz.

google içerik kaldırma




Scroll to top